четвртак, 2. фебруар 2012.

Фенг шуи

Фенг шуи је древно кинеско учење о уређењу животног простора. По фенг шуиу биљке троше и зраче енергију. Генерално, биљке са шиљцима и бодљама нису пожељне у животном простору, јер усмеравају енергију и чине је деструктивном. 

У исто време, кактуси су у Кини симбол штедљивог и паметног трошења, и један од најбољих начина за преусмеравање енергије и обезбеђивање бољитка. Добро позиционирање и брига о  споростућим бодљикавим биљкама може да помогне да се преусмери енергија и  да донесе позитивне промене и напредак.

Верује се да кактуси могу да преусмере негативну енергију и да поправе баланс у кући. Прелепи цвет кактуса има моћ да побољша живот, не само привлачећи више пара, већ и омогућавајући бољу комуникацију и разумевање између људи.

Кактуси имају невероватну особину да прикупљају и зраче  енергију. У питању је јин енергија која кружи у води унутар кактуса. Енергија се зрачи кроз бодље у свим правцима. Због тога није лако наћи добру позицију за ове биљке у животном простору и нису најомиљеније унутар стамбених просторија.

Да би се побољшало кружење позитивне енергије у животном простору, кактуси се морају уклонити из јужних и западних делова куће, најсунчанијих и најтоплијих делова куће, које ове биљке највише воле.

Сто у кухињи, трпезарији, дневној или спаваћој соби није добро место за позиционирање кактуса. Испред или у близини људи, испред рачунара или огледала такође не треба постављати кактусе, јер усмеравају превише негативне енергије, и могу изазвати и појачати хроничне болести.

Добро место за кактусе јесу прозори или простор испред улазних врата, јер се у том случају понашају као чувати. Тада ове биљке штите простор од негативне енергије, рефлектујући сву негативну енергију која улази споља кроз прозоре и врата.

Све у свему, испред куће, стана, затим прозор, тераса и ходник  су ионако најчешће локације на којима се ове биљке гаје, без обзира какав је став према фенг шуиу. 







Извор:

Нема коментара:

Постави коментар